ROK V PŘÍRODĚ    březen - červen 2020

Od září 2019 chodíme s dětmi pravidelně na výpravy v  pondělí - úterý.

2.9. - 3.9. a následně každé pondělí, úterý včetně státních svátků a prázdnin.

Termíny "čtvrtletí" ( březen - červen 2020 ) ... začínáme 2.3. - 3.3.

• březen (5x pondělí-úterý)
  • duben (6.-7.4, út 14.4, 20.-21.4, 27.-28.4.) Na Velikonoční pondělí 13.4. výprava nebude.
  • květen (4x pondělí-úterý)
  • červen (1.-2.6, 8.-9.6, 15.-16.6.) ... potom už budeme na Premantuře

Přihlašování a finance:

Děti mohou docházet 1 den v týdnu nebo oba 2 dny.

Ceník i přihlášení dítěte je na celé čtvrtletí (březen - červen)

• jeden den na zkoušku (pondělí nebo úterý) 650 Kč
  • jednodenní pobyt (pondělí nebo úterý; 16 výprav) 10 400 Kč za čtvrtletí (splatnost do 29.2.2020); možnost uhradit formou čtyř splátek, tedy 4x 2 600 Kč (uhradit k 29.2.,31.3., 30.4. a 31.5. 2020)
  • dvoudenní pobyt (pondělí a úterý; 31 výprav) 20 150 Kč za čtvrtletí  (splatnost do 29.2.2020); možnost uhradit formou čtyř splátek, tedy 4x 5 037,5 Kč uhradit k 29.2.,31.3., 30.4. a 31.5. 2020)

Číslo účtu pro uskutečnění platby: 4211108239/6800

V případě nemoci, či jiného důvodu nepřítomnosti dítěte na lesní výpravě, si peníze neúčtujeme. Nevyužitá částka se vám střádá a odečítá z další platby.

Pondělní dny většinou prožijeme venku v přírodě. V úterý je možnost využití různých zázemí, např. chaty na brněnské přehradě, prostorů muzeí, galerií, divadel... aj.. Při hledání zázemí pro nás bylo podstatné, abychom našli inspirativní prostředí vhodné pro další možné (znovu)objevování - práce s pomůckami, knihami, tvorby projektů, deníků, společnému přespávání apod.

Pokud s dětmi přespáváme, zůstává částka stále 650 Kč/den + stravné (cca 50 Kč den, vaříme si většinou sami :).

Dle tématu, počasí, zájmu, možností a dalších mnoha podnětů můžeme oba dny prožít buď zcela terénní nebo v zázemí, s přespáním nebo bez přespání. Či úplně jinak. Záleží pouze na nás.

Uvědomujeme si otevřenost naší nabídky, což přináší velký prostor pro veškeré dění a zároveň vyžaduje flexibilitu, komunikaci, uvolněnost, tvořivost a hlavně důvěru... Přesné informace k jednotlivým dnům zasíláme na e-mail vždy ve čtvrtek předcházejícího týdne.

Místo setkávání bude možné v Tišnově (zde bude čekat Ondra) a v Brně (zde bude čekat Lenka).

Neseme s sebou zkušenosti z různých pedagogických směrů: Montessori pedagogiky, lesní pedagogiky, Waldorfské pedagogiky, Intuitivní pedagogiky, badatelsky orientované výuky, kritického myšlení,...

Zásadní je pro nás čas strávený  venku v přírodě, kde je nám umožněno inspirovat se jejími zákonitostmi k vlastnímu myšlení, tvorbě, vědění a moudrosti.

Své děti můžete přihlásit na výpravy kdykoliv během roku, cenu samozřejmě přepočítáme pouze na "odchozené" dny.

Těšíme se! Lenka a Ondra

Jakékoliv dotazy ze srdce rádi zodpovíme - za předpokladu, že budeme znát odpověď :-).  Ozvěte se nám.

Další vyhlídky/plány, které bychom nám rádi dopřáli a zrealizovali v Naživu?

• 3 dny v týdnu s možností přespání, zázemí v celoročně obyvatelné jurtě, nebo jiném obydlí v blízkosti Brna. Nadále bádat, radovat se, tvořit, být,..
  • Zapojit se do projektů, které nám sníží náklady a vám měsíční úhrady.

,, Co budeme pravděpodobně v blízké době potřebovat, není ještě víc technického zlomkovědění, nýbrž vědu o biologických souvislostech a kolobězích, vědu, která přichází ,,zevnitř", a kterou se nejlépe naučíme ne z papírů, ale od živých rostlin a zvířat, v bioverzitě přírody."

Rudolf Doernach