ROK V PŘÍRODĚ od září 2019

Od září 2019 nabízíme dětem pravidelná setkávání rozšířená tentokrát na pondělí - úterý.

Startujeme: 2.9. - 3.9. a následně každé pondělí, úterý včetně státních svátků a prázdnin.

Pondělní dny většinou prožijeme venku v přírodě. V úterý je možnost využití různých zázemí, např. chaty na brněnské přehradě, základny svobodné školy ve Vohančicích, prostorů muzeí, galerií, divadel... aj.. Při hledání zázemí pro nás bylo podstatné, abychom našli inspirativní prostředí vhodné pro další možné (znovu)objevování - práce s pomůckami, knihami, tvoby projektů, deníků, společnému přespávání apod.

Dle tématu, počasí, zájmu, možností a dalších mnoha podnětů můžeme oba dny prožít buď zcela terénní nebo v zázemí, s přespáním nebo bez přespání. Či úplně jinak. Záleží pouze na nás.

Uvědomujeme si otevřenost naší nabídky, což přináší velký prostor pro veškeré dění a zároveň vyžaduje flexibilitu, komunikaci, uvolněnost, tvořivost a hlavně důvěru... Přesné informace k jednotlivým dnům budeme zasílat na e-mail vždy ve čtvrtek předcházejícího týdne.

Místo setkávání bude možné v Tišnově (zde bude čekat Ondra) a v Brně (zde bude čekat Lenka).

Neseme s sebou zkušenosti z různých pedagogických směrů: Montessori pedagogiky, lesní pedagogiky, Waldorfské pedagogiky, Intuitivní pedagogiky, badatelsky orientované výuky, kritického myšlení,...

Zásadní je pro nás čas strávený  venku v přírodě, kde je nám umožněno inspirovat se jejími zákonitostmi k vlastnímu myšlení, tvorbě, vědění a moudrosti.

Přihlašování a finance

Děti mohou docházet 1 den v týdnu, ideálně však oba 2 dny, jelikož témata na sebe budou navazovat.

Ceník i přihlášení dítěte je na celé první čtvrtletí (září-listopad; prosinec-únor;...):

• jednodenní pobyt (pondělí nebo úterý) 7.800,- za čtvrtletí (splatnost do 30.8.2019); možnost uhradit formou tří splátek, tedy 3x 2.600,- (uhradit k 30.8. ,30.9. a 30.10. 2019);
  • dvoudenní pobyt (pondělí a úterý) 15.600,- za čtvrtletí (splatnost do 30.8.2019); možnost uhradit formou tří splátek, tedy 3x 5.200,- (uhradit k 30.8.,30.9. a 30.10. 2019).

Uvítáme včasné přihlášení Vašich dětí, ideálně do 16.8. 2019.

Jakékoliv dotazy ze srdce rádi zodpovíme - za předpokladu, že budeme znát odpověď :-).  Ozvěte se nám.

Další vyhlídky/plány, které bychom rádi nám rádi dopřáli a zrealizovali v Naživu?

• 3 dny v týdnu s možností přespání, zázemí v celoročně obyvatelné jurtě, nebo jiném obydlí v blízkosti Brna. Nadále bádat, radovat se, tvořit, být,..
  • Zapojit se do projektů ESF, které nám sníží náklady a vám měsíční úhrady.

,, Co budeme pravděpodobně v blízké době potřebovat, není ještě víc technického zlomkovědění, nýbrž vědu o biologických souvislostech a kolobězích, vědu, která přichází ,,zevnitř", a kterou se nejlépe naučíme ne z papírů, ale od živých rostlin a zvířat,v bioverzitě přírody."

Rudolf Doernach