ROK V PŘÍRODĚ od září 2019

Od září 2019 chodíme s dětmi pravidelně na výpravy, tentokrát  pondělí - úterý.

Začali jsme 2.9. - 3.9. a následně každé pondělí, úterý včetně státních svátků a prázdnin.

Pondělní dny většinou prožijeme venku v přírodě. V úterý je možnost využití různých zázemí, např. chaty na brněnské přehradě, základny svobodné školy ve Vohančicích (https://adambernau.cz/), prostorů muzeí, galerií, divadel... aj.. Při hledání zázemí pro nás bylo podstatné, abychom našli inspirativní prostředí vhodné pro další možné (znovu)objevování - práce s pomůckami, knihami, tvoby projektů, deníků, společnému přespávání apod.

Dle tématu, počasí, zájmu, možností a dalších mnoha podnětů můžeme oba dny prožít buď zcela terénní nebo v zázemí, s přespáním nebo bez přespání. Či úplně jinak. Záleží pouze na nás.

Uvědomujeme si otevřenost naší nabídky, což přináší velký prostor pro veškeré dění a zároveň vyžaduje flexibilitu, komunikaci, uvolněnost, tvořivost a hlavně důvěru... Přesné informace k jednotlivým dnům budeme zasílat na e-mail vždy ve čtvrtek předcházejícího týdne.

Místo setkávání bude možné v Tišnově (zde bude čekat Ondra) a v Brně (zde bude čekat Lenka).

Neseme s sebou zkušenosti z různých pedagogických směrů: Montessori pedagogiky, lesní pedagogiky, Waldorfské pedagogiky, Intuitivní pedagogiky, badatelsky orientované výuky, kritického myšlení,...

Zásadní je pro nás čas strávený  venku v přírodě, kde je nám umožněno inspirovat se jejími zákonitostmi k vlastnímu myšlení, tvorbě, vědění a moudrosti.

Přihlašování a finance

Děti mohou docházet 1 den v týdnu nebo oba 2 dny, jelikož témata na sebe budou navazovat.

Ceník i přihlášení dítěte je na celé první čtvrtletí (září-listopad; prosinec-únor;...):

• jeden den na zkoušku (pondělí, nebo úterý) 650,- za jeden den
  • jednodenní pobyt (pondělí nebo úterý) 7.800,- za čtvrtletí (splatnost do 30.8.2019); možnost uhradit formou tří splátek, tedy 3x 2.600,- (uhradit k 30.8. ,30.9. a 30.10. 2019);
  • dvoudenní pobyt (pondělí a úterý) 15.600,- za čtvrtletí (splatnost do 30.8.2019); možnost uhradit formou tří splátek, tedy 3x 5.200,- (uhradit k 30.8.,30.9. a 30.10. 2019).

Číslo účtu pro uskutečnění platby: 4211108239/6800

Své děti můžete přihlásit na výpravy kdykoliv během roku, cenu samozřejmě přepočítáme pouze na "odchozené" dny.

Těšíme se! Lenka a Ondra

Jakékoliv dotazy ze srdce rádi zodpovíme - za předpokladu, že budeme znát odpověď :-).  Ozvěte se nám.

Další vyhlídky/plány, které bychom rádi nám rádi dopřáli a zrealizovali v Naživu?

• 3 dny v týdnu s možností přespání, zázemí v celoročně obyvatelné jurtě, nebo jiném obydlí v blízkosti Brna. Nadále bádat, radovat se, tvořit, být,..
  • Zapojit se do projektů ESF, které nám sníží náklady a vám měsíční úhrady.

,, Co budeme pravděpodobně v blízké době potřebovat, není ještě víc technického zlomkovědění, nýbrž vědu o biologických souvislostech a kolobězích, vědu, která přichází ,,zevnitř", a kterou se nejlépe naučíme ne z papírů, ale od živých rostlin a zvířat, v bioverzitě přírody."

Rudolf Doernach