ROK V PŘÍRODĚ    21.září - 30.listopad 2020           PONDĚLNÍ  VÝPRAVY

Na pravidelné výpravy (pod spolkem Naživo) chodíme s dětmi od ledna 2019... k pročtení a prohlédnutí tu:  Blog

Některé dny budou státní svátky či školní prázdniny. I v tyto dny počítáme s výpravou (popřípadě nabízíme vícedenní pobyty).

Přihlašování a finance

Ceník i přihlášení dítěte je na termín (21.září - 30.listopad) a vychází 600 Kč/den. Nově zavádíme vstupní poplatek (nevratný), díky kterému jsme snížili cenu lesních dní a který nám na druhou stranu trochu přispěje, když zrovna děti na plánovanou výpravu nepůjdou a my nechceme ostatním dětem pro malou účast lesní den odvolat.

JAK TO FUNGUJE?

• jeden den v týdnu  -  vstupní poplatek na celé čtvrtletí 2 200 Kč /tj. 200 Kč na den/ (splatnost do 21.9.2020)                                   - doplatek lesních dní  4 400 Kč /tj. 11 x 400 Kč na den/ (splatnost do 30.9., popřípadě                                           na dvě splátky 2 200 Kč do 30.9. a 2 200 Kč do 30.10.)
  • jeden den na zkoušku - 650 Kč   (Při přihlašování uveďte v textu přesné datum výpravy, které se děti účastní.)

Doplatek lesních dní, tedy 400 Kč na den, je přenosný. Pokud ho děti nevychodí v tomto čtvrtletí, odečteme jim přeplatek z dalšího čtvrtletí či nějaké jiné výpravy/pobytu.

Číslo účtu pro uskutečnění platby: 4211108239/6800 , VS 091120 + text: jméno a příjmení dítěte

Pondělní dny většinou prožijeme venku v přírodě, rádi využíváme i různá zázemí, teepee v Hlubokých Dvorech, prostory muzeí, galerií, divadel... aj.. Při hledání zázemí je pro nás podstatné, abychom našli inspirativní prostředí vhodné pro další možné (znovu) objevování - práce s pomůckami, knihami, tvorby projektů, deníků, společnému přespávání apod.

Informační E-MAIL s detailními informacemi jednotlivých výprav vám zašleme po přihlášení, ve čtvrtek v týdnu před nadcházejícími lesními dny.

Pokud s dětmi přespáváme, zůstává částka stále 600 Kč/den + stravné (cca 50 Kč den, vaříme si většinou sami :).

Dle tématu, počasí, zájmu, možností a dalších mnoha podnětů můžeme výpravu prožít buď zcela terénní nebo v zázemí, s přespáním nebo bez přespání. Či úplně jinak. Záleží pouze na nás.

Uvědomujeme si otevřenost naší nabídky, což přináší velký prostor pro veškeré dění a zároveň vyžaduje flexibilitu, komunikaci, uvolněnost, tvořivost a hlavně důvěru... Přesné informace k jednotlivým dnům zasíláme na e-mail vždy ve čtvrtek předcházejícího týdne.

Místo setkávání bude možné v Tišnově (zde bude čekat Ondra) a v Brně (zde bude čekat Lenka).

Neseme s sebou zkušenosti z různých pedagogických směrů: Montessori pedagogiky, lesní pedagogiky, Waldorfské pedagogiky, Intuitivní pedagogiky, badatelsky orientované výuky, kritického myšlení,...

Zásadní je pro nás čas strávený  venku v přírodě, kde je nám umožněno inspirovat se jejími zákonitostmi k vlastnímu myšlení, tvorbě, vědění a moudrosti.

Své děti můžete přihlásit na výpravy kdykoliv během roku, cenu samozřejmě přepočítáme pouze na "odchozené" dny.

Těšíme se v lese! Lenka a Ondra

Jakékoliv dotazy ze srdce rádi zodpovíme - za předpokladu, že budeme znát odpověď :-).  Ozvěte se nám.

Další vyhlídky/plány, které bychom nám rádi dopřáli a zrealizovali v Naživu?

• 3 dny v týdnu s možností přespání, zázemí v celoročně obyvatelné jurtě, nebo jiném obydlí v blízkosti Brna. Nadále bádat, radovat se, tvořit, být,..
  • Zapojit se do projektů, které nám sníží náklady a vám měsíční úhrady.

,, Co budeme pravděpodobně v blízké době potřebovat, není ještě víc technického zlomkovědění, nýbrž vědu o biologických souvislostech a kolobězích, vědu, která přichází ,,zevnitř", a kterou se nejlépe naučíme ne z papírů, ale od živých rostlin a zvířat, v bioverzitě přírody."

Rudolf Doernach