Fauna Moravy

19.11.2019

Úterní ráno jsme se potkali v muzeu... je to naše první návštěva, povídáme si k čemu muzea jsou a jak se v nich pohybovat, aby dobře sloužila i nadále :) A pak jsme se ponořili do expozice Fauna Moravy. Nesáhnout si na tolik zvířátek, bylo pro někoho velmi těžké. Tolik zvířat pohromadě se nám v lese nikdy neukáže a tady se vešla do několika místností! Zaujaly nás liščí nory, sledujeme, které zvířátko loví a co, kostru netopýra, jo a on u nás žije i los? Hm, prý v Novohradských horách, což zrovínka úplně fauna Moravy není. Ale pobýval tady u nás ještě ve středověku. Svačit jsme museli venku před muzeem, důvod? Prý je uvnitř muzea ve vzduchu konzervační látka, kterou se stříkají exponáty a není možné ji požívat...dýchat jsme mohli. Čerstvý vzduch nám nakonec přišel k duhu a ještě jsme si přečetli bajku "Lev a myš". Pokračujeme v prohlídce, živé ryby v akváriích jsou příjemným osvěžením. Po poledni se loučíme a jedeme k nám na Charbulku. Společně si vaříme kakao s hořkou čokoládou, ňam. Hrajeme hry, kutáme a tvoříme na zahradě.